Friday, January 7, 2011

Onion Soup-מרק בצל

לא לעצלנים-
אבל יוצא טעים טעים טעים :)


מצרכים:
4 בצלים
קלופים וחתוכים לרצועות דקות
25 גרם חמאה
כף שמן זית
כף וחצי קמח
כוס יין לבן חצי יבש
4 כוסות מים
(שהומסה בהם כף של אבקת מרק עוף)
כפית סוכר
2 כפיות מלח

אופן ההכנה:
1. על אש נמוכה ממיסים את השמן והחמאה ומוסיפים את הבצל, הסוכר והמלח
מכסים את הסיר ומערבבים מידי פעם
מבשלים על האש הנמוכה כ-20 דקות
לפני:

אחרי:

2. מסירים את המכסה ומגבירים את האש, מתחילים בהשחמת הבצל
זה לוקח כ-10 דקות, צריך להקפיד ולערבב כל הזמן

3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם הבצל

4. להוסיף את היין ובעזרת כף עץ "לגרד" את תחתית הסיר

להוסיף את המים
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולכסות את הסיר

לבשל במשך 20-30 דקות.

לקרוטונים:
לחתוך עיגולי דקים מבגט או לחמניה
למרוח במעט שמן זית ושום
לפזר פרמזן מגורר
ולשים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך כ-5 דקות


בתאבון!

ingredients:

4 onions thinly chopped
25 gr butter
1 tbs olive oil
11/2 tbs white flour
1 cup white wine
4 cups water
1 tbs soup powder
1 tsp sugar
2 tsp salt

1. melt the butter and oil in a pot, on a low fire. add the onions, sugar and salt and cover the pot. let it cook for 20 minutes.

2. take off the lid, increase the fire and stir for 10 minutes until the onions are brown.

3. add the flour

4. add the wine and scratch the bottom of the pot.
add the water with the soup powder melted in them.
after the soup boils, lower the fire, cover and cook for 20-30 minutes.

No comments:

Post a Comment