Friday, January 7, 2011

עוגיות שוקולד לבן ואגוז ברזיל



טעמתי את העוגיות האלה בפעם הראשונה לפני 4 שנים בערך, מאז המתכון מעט שודרג.
הן ממש מתאימות לחורף,
לאגוזי ברזיל האפויים יש טעם שמזכיר ערמונים והשילוב עם השוקולד הלבן ממש מעולה.

מצרכים:
100 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל
חצי כפית מלח
רבע כפית אבקת אפיה
כוס קמח לבן
כוס שיבולת שועל
כ-20 אגוזי ברזיל קצוצים גס
4 כפות שוקולד לבן


אופן ההכנה:

1. מקציפים יחד את הסוכר והחמאה
מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומקציפים 2 דקות

2. לתערובת מוסיפים את הקמח, השיבולת שועל, מלח ואבקת אפיה ומערבלים על מהירות נמוכה עד שהתערבת אחידה.

3. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים

4. מכניסים את התערובת למקרר ל10 דקות
ובינתים מחממים תנור ל160 מעלות.

5. על נייר אפיה יוצרים בעזרת כף גושים מהתערובת ומכניסים לתנור למשהו כמו 10 דקות
העוגיות מוכנות מהר אז לשים לב שלא ישרפו!

בתאבון!

4 comments: