Saturday, December 4, 2010

מתכון למיני סופגניות ב5 דקות! small doughnuts in just 5 min



בהמשך החג אביא גם מתכון לסופגניות שלוקח שעות להכין... :)

מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
(אני משתמשת בכוס חד"פ כדי למדוד את הכמות)
ביצה אחת
לבן אחד
2 כפיות תמצית וניל
כפית לימונצ'לו
ואם אין- קצת וודקה וקצת מיץ לימון
2 כפות סוכר

1. מקציפים את הביצים והסוכר

2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעזרת כף עד שיש תערובת אחידה ומעט דביקה
3. מכסים במגבת ונותנים לתערובת לנוח 2 דקות

בינתים מחממים שמן (עמוק) בסיר, כדי לבדוק אם השמן מספיק חם אפשר לשים חתיכה קטנה מהבצק ולראות אם היא צפה ומתנפחת.

טיפ- כדי שהשמן לא ישחיר, שימו בו חתיכת גזר ותחליפו אותה כשהיא משחירה
לא האמנתי, אבל זה באמת פועל.

4. ליצירת הסופגניות הקטנות- מלאו כפית קטנה ובעזרת כפית אחת תורידו את התערובת לתוך השמן,
הטיגון לוקח ממש דקה-שתים

לא היתה לי אבקת סוכר, אבל מומלץ לפזר
ולטבול אותן בריבת חלב :)

בתאבון!

ingredients:
2 cups of self raising flour
1 egg
2 tbs sugar
1 cup of yogurt
2 tsp of vanilla extract
1 tbs lemoncello

mix all together until it's incorporated and sticky (photo 2), add more flour if needed. Use a spoon to put into boiling oil, fry untill golden brown- the oil has to be hot, try a small portion of the batter and watch it rise above the oil.

No comments:

Post a Comment