Sunday, December 19, 2010

מרק כתום- "orange" soup

כולם אוהבים מרק כתום, זו גירסא ממש פשוטה שאפשר לשדרג בקלות עם תוספות כמו שמנת מתוקה או קרוטונים.

מצרכים:
שן שום
בצל לבן קצוץ
1 בטטה
200 גרם דלעת
(בערך, פשוט לקחתי בסופר חתיכה קטנה)
גזר אחד
כפית של ג'ינג'ר מגורר
רבע כוס יין לבן
מלח
פלפל
אגוז מוסקט



אופן ההכנה:
1. מטגנים את הירקות בסיר עם כף שמן אחת, במשך 4 דקות
2. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מצטמצם
3. מתבלים ומוסיפים מים עד שמכסים את הירקות
4. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות או עד שכל הירקות רכים
5. טוחנים בבלנדר או בלנדר יד, מתבלים שוב אם צריך
ממש מומלץ להוסיף שמנת או חלב


Ingredients:
1 onion, chopped
1 garlic clove, chopped
1 carrot
200 gr. pumpkin
1 sweet potato
1 tsp. ginger
1/4 cup white wine
salt
pepper
a pinch of nutmeg

1. put all the vegetables in a pot with 1 tbs of oil, saute for 4 minutes, add the spices.
2. add the wine, bring to boil and cook until wine is reduced.
3. cover the vegetables with water and cook until all the vegetables are tender.
4. cool the soup down and mix with a blender until smooth.
add cream or milk

No comments:

Post a Comment