Tuesday, December 21, 2010

lemon and white chocolate cupcake - קאפקייק לימון ושוקולד לבן


מצרכים:

1 ביצה
25 גרם חמאה
1/3 כוס חלב
כוס קמח תופח
3 כפות סוכר
קצת ברנדי או אלכוהול אחר, ליקר תפוזים גם יהיה מעולה
מיץ מחצי לימון 
גרידה מלימון שלם 
(פשוט מגררים את הצהוב מהקליפה במגררת)
קצת תמצית וניל
3 כפות שוקולד צ'יפס לבן

לזיגוג:
מיץ מחצי לימון 
3 כפות אבקת סוכר או סוכר

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים סוכר ומקציפים
2. מוסיפים את הביצה, מיץ הלימון והגרידה ומקציפים יחד

3. מוסיפים את החלב ואז בהדרגה את הקמח עד שמקבלים מרקם דביק, כמו של פנקייקס

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, בערך ל10 דקות

5. להכנת הזיגוג:
מכינים "בן מארי"- מניחים מעל סיר ובו מים רותחים קערה
בקערה שמים את מיץ הלימון ומערבבים יחד עם הסוכר

אחרי שהעוגות הקטנות הצטננו קצת, לוקחים כל עוגה והופכים לקערת הזיגוג כדי שהכיסוי יהיה אחיד.

להגשה:
2 אופציות,
1: קצת קצפת ממילקי ושוקולדים לבנים

2. קליפות לימון מקורמלות
פשוט להמיס סוכר בסיר ולהוסיף רצועות של קליפות הלימון וודקה
ולבשל כמה דקות.





for 6 large cupcakes:
1 egg
25 gr melted butter
1/3 cup of milk
1 cup of self rising flour
3 tbs sugar
1 tsp vanilla extract
juice from half a lemon
lemon zest from 1 lemon
3 tbs of white chocolate chips

1. mix the butter with the sugar.

2. add the egg, milk, vanilla, lemon juice and zest

3. add the flour and mix well, it looks like a pancake mixture.

4. add the chocolate

5. fill 3/4 of the muffin cup and put in an oven preheated to 170 degrees celsius for 10 minutes.

for the glaze- cook together juice from half a lemon with 3 tbs of icing sugar and put on the cupcakes after they cool down.

add cream and white chocolate, or caramelized lemons :)

No comments:

Post a Comment