Sunday, December 5, 2010

Yeast doughnuts for Hanukkah- סופגניות אמיתיות!

לא ממש מדדתי בזמן שהכנתי אותן, אבל אלה הכמויות בערך:

מצרכים:
2 ביצים
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה מומסת
1/3 חבילה של שמרים טריים
מעט מלח
חצי כוס חלב פושר
3-4 כוסות קמח
להתחיל ב3 ולהוסיף עוד קמח אם צריך
כמה טיפות לימון
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס רום או ברנדי

1. להמיס את השמרים בכוס עם החלב ו2 כפות סוכר, לערבב ולתת לזה לנוח 20 דקות
אחרי 20 דקות תראו שהשמרים עבדו והכוס מלאה בבועות.

2. מערבבים בקערה את הקמח והמלח ומניחים בצד,
בקערה אחרת מערבבים את כל שאר החומרים, כולל השמרים
ובהדרגה מוסיפים את הקמח עד שנוצר בצק נעים שלא נדבק לקערה.
צריך ללוש בערך 10 דקות, לא להתייאש!

3. משמנים את הקערה, מניחים את הבצק, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים למשך שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את הנפח.

4. לשים את הבצק ומוציאים ממנו את כל האוויר
יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ בערך ומניחים על ניר אפיה.
מכסים במגבת למשך 20-25 דקות עד שהנפח גדל מעט.

5. בשמן עמוק שחומם מראש מניחים את הכדורים, הם מתהפכים לבד אבל אם לא תעזרו להם
זה בערך דקה לכל צד.

6. מילוי- אני קניתי בבית מרקחת מזרקים קטנים ואז אפשר למלא בכל מיני דברים:
ריבה, מייפל, שוקולד...

בתאבון!



Ingredients:
2 beaten eggs
3 tbs sugar
pinch of salt
50 gr melted butter
1/2 cup warm milk
3-4 cups of white flour (begin with 3 and add more if needed)
few drops of lemon
1/4 cup rum or brandy
20 gr fresh yeast
2 tsp vanilla extract

1. put the yeast in the warm milk and with 2 tbs of sugar, stir until the yeast melt and put aside for 20 minutes. you'll see small bubbles.

2. mix all the wet ingredients together, including the yeast mixture.

3. slowly add the flour and work the dough until it's soft and not sticking to the bowl, it takes around 10 minutes.

4. cover with a towel and put in a well-oiled bowl in a warm place for 1.5 hours, until it doubles the size. be patient!

5. take all the air out of the dough, you can roll it, and create small balls. put some oil on your hands, it'll make it easier.
put on baking sheet, cover with a towel and let rise for 20 min.

6. preheat the oil and put the balls inside, it takes about 1 minute for each side to cook.
check a small part of the dough in the oil to see if it's hot enough.
tip- put a piece of carrot in the oil so it won't get black.

No comments:

Post a Comment