Stuff I cook, stuff I eat... In most of the recipes, The Hebrew is followed by an English recipe :)
Saturday, December 4, 2010
מתכון למיני סופגניות ב5 דקות! small doughnuts in just 5 min
בהמשך החג אביא גם מתכון לסופגניות שלוקח שעות להכין... :)
מצרכים:
2 כוסות קמח תופח
(אני משתמשת בכוס חד"פ כדי למדוד את הכמות)
ביצה אחת
לבן אחד
2 כפיות תמצית וניל
כפית לימונצ'לו
ואם אין- קצת וודקה וקצת מיץ לימון
2 כפות סוכר
1. מקציפים את הביצים והסוכר
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעזרת כף עד שיש תערובת אחידה ומעט דביקה
3. מכסים במגבת ונותנים לתערובת לנוח 2 דקות
בינתים מחממים שמן (עמוק) בסיר, כדי לבדוק אם השמן מספיק חם אפשר לשים חתיכה קטנה מהבצק ולראות אם היא צפה ומתנפחת.
טיפ- כדי שהשמן לא ישחיר, שימו בו חתיכת גזר ותחליפו אותה כשהיא משחירה
לא האמנתי, אבל זה באמת פועל.
4. ליצירת הסופגניות הקטנות- מלאו כפית קטנה ובעזרת כפית אחת תורידו את התערובת לתוך השמן,
הטיגון לוקח ממש דקה-שתים
לא היתה לי אבקת סוכר, אבל מומלץ לפזר
ולטבול אותן בריבת חלב :)
בתאבון!
ingredients:
2 cups of self raising flour
1 egg
2 tbs sugar
1 cup of yogurt
2 tsp of vanilla extract
1 tbs lemoncello
mix all together until it's incorporated and sticky (photo 2), add more flour if needed. Use a spoon to put into boiling oil, fry untill golden brown- the oil has to be hot, try a small portion of the batter and watch it rise above the oil.
Labels:
fast and easy,
hanukkah,
sweet
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment