Stuff I cook, stuff I eat... In most of the recipes, The Hebrew is followed by an English recipe :)
Sunday, January 30, 2011
chocolate and banana "burger"- המבורגר בננה ושוקולד
מצרכים:
בצק עלים
בננה
שוקולד למריחה
כפית חמאה
כפית תמצית וניל
כף שטוחה של סוכר חום
כפית ברנדי
אופן ההכנה:
1. קורצים 8 עיגולים מהבצק העלים
על 4 מפזרים מעט סוכר חום
2. מניחים על נייר אפיה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלותֿ
למשך 5-10 דקות
תלוי בעוצמת התנור, עד שמשחימים
3. פורסים את הבננות לפרוסות דקות ושמים במחבת עם החמאה, תמצית וניל והסוכר החום
מבשלים כמה דקות עד שהבננות מתרככות
מומלץ להוסיף מעט אלכוהול- ברנדי או ליקר אחר
4. על עיגול בצק ללא סוכר מורחים שוקולד,
מוסיפים כמה בננות
ומניחים מעל את העיגול המסוכר
Ingredients:
1 banana
puff pastry
chocolate spread
1 tbs butter
1 tbs brown sugar
1 tsp vanilla extract
1. use a glass to create 8 circles from the pastry
put a little bit of brown sugar on 4 of the circles
2. Put in an oven preheated to 160 degrees celsius, 5-10 minutes (depends on the oven)
3. Slice the banana and put in a pan with the butter, vanilla and sugar. It is recommended to add some alcohol (brandy or another liqueur), cook for a few minutes until the banana is soft.
4. put chocolate on the circles without sugar, add the bananas and cove with the other circle.
Labels:
sweet
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment