Friday, March 18, 2011

אוזני המן טעימות במיוחד!


הסוד בבצק הוא השקדים הטחונים, אל תוותרו עליהם!

מצרכים:
(כ-20 אוזני המן קטנות)

כוס קמח
3 כפות שקדים טחונים
שקית סוכר וניל
2 כפות אבקת סוכר או סוכר רגיל
50 גרם חמאה

חלמון אחד
(משתמשים כמעט בכולו)
לא חובה- כפית שמנת מתוקה

למילוי:
מה שאוהבים- שוקולד, ריבה, אגוזים...

אופן ההכנה:
1. שמים בקערה את החמאה וכל החומרים היבשים ומפוררים ביחד ביד עד שנוצר מרקם דומה לקוסקוס.


2. מוסיפים כמעט את כל החלמון ואת השמנת ולשים ביחד עד שהבצק אחיד

3. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה

4. מקמחים היטב משטח עבודה ואת הבצק ומרדדים לעובי של כ-1 ס"מ
קורצים בעזרת כוס עיגולים, הגודל של האוזן יקבע לפי הכוס שתבחרו.

5. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמילוי

לקיפול האוזן:
את החלק התחתון של העיגול לקפל עד אמצע העיגול ואז לסגור את 2 הקצוות האחרים ולהדק

6. להבריש את האוזניים בביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך כ-10 דקות, תלוי בעוצמת התנור.

בתאבון!

No comments:

Post a Comment