Monday, November 29, 2010

moussaka-מוסקה

מצרכים:
חציל- 10 פרוסות בעובי 1 ס"מ
תפו"א- קלוף ופרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
אפשר להכין גם רק מחצילים
ואם יש כוח, מומלץ לעשות יותר משכבה אחת של חצילים...

לבשר:
בשר טחון- אני השתמשתי בערך ב200 גרם
בצל
שן שום
חצי כוס יין אדום
חצי גזר חתוך לקוביות קטנות
שימורים של עגבניות מרוסקות (לא רסק!!!) -בערך חצי מהקופסא
תבלינים- מלח, פלפל ואפשר גם קצת קינמון
לבשמל:
25 גרם חמאה
3 כפות קמח
כוס חלב
מלח
פלפל

ממיסים את החמאה במחבת או סיר קטן, מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עם כף עץ
מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה, מתבלים.

אופן ההכנה:
1. מטגנים צד אחד של החצילים כדקה עד ששחום
מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.

2. מרתיחים מים בסיר, מבשלים את עיגולי תפו"א 5 דקות עד שמתרככים מעט ואפשר לנעוץ בהם מזלג. מסננים ומרפדים בעזרתם תבנית.

3. להכנת מילוי הבשר:
מטגנים במעט שמן זית את השום, גזר ובצל
מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו, מתבלים.
מוסיפים את היין ומבשלים על אש גבוהה עד שמתאדה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים יחד.

את הבשר מניחים מעל תפו"א,
מעליו את החצילים
ומעל הכל מוסיפים את רוטב הבשמל.

מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ומבשלים 20 דקות


בתאבון!

No comments:

Post a Comment