Tuesday, November 23, 2010

Apples and Vodka Tarte Tatin

טארט-טאטן תפוחים וודקה

מצרכים:
(ל-6 תבניות מאפינס מסיליקון)
לתפוחים-
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
צ'ייסר וודקה
כף סוכר
כף חמאה
-ואם יש: אבל לא חובה, אני בדרך כלל מכינה בלי
...אפשר להוסיף קצת תמצית וניל, אגוזים, שקדים, פירות יבשים

לבצק מעל-
3/4 כוס קמח
ביצה- לכמות הזו צריך בערך חצי ביצה טרופה
50 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר

1. שמים במחבת את כל המצרכים לתפוחים חוץ מהוודקה ומבשלים עד שהתפוחים משחימים
מוסיפים את הוודקה ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים

2. מערבבים בקערה את החומרים לבצק


3. מניחים בתבנית הקטנה תפוחים עד חצי מהגובה ואוטמים בעזרת הבצק

4.  מכניסים לתנור שחומם ל170 מעלות ל10-15 דקות, נותנים לתבניות להתקרר כמה דקות
מניחים צלחת מעל התבנית, הופכים ומוציאים את התבנית

בתאבון

ingredients: (for 6 silicon muffin cups)
for the apples-
4 apples, peeled and diced
1/2 shot glass of vodka
1 tbs sugar
1 tbs butter

for the dough-
3/4 cup flour
1 bitten egg (use half)
50 gr butter
1/4 cup sugar

1. cook in a pan all the apple ingredients (beside the vodka) until it's caramelized, add the vodka and cook until soft.
2. mix all the ingredients of the dough
3. put the apples in the muffin cup and cover with the dough.
4. bake in the oven 10-15 min in 180 degrees celsius.
turn over on a plate and remove the muffin cup.

No comments:

Post a Comment