Monday, November 15, 2010

Ravioli- DIY

כי הכנתי את זה אתמול וזכרתי לצלם,
וכי זה באמת סופר טעים ולא מאוד קשה להכין!

מצרכים לבצק:
(לכמות של 30 רביולים גדולים)
2 כוסות קמח
2 ביצים
2.5 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
אם הבצק יבש- להוסיף קצת מים, אם דביק- להוסיף קצת קמח

אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח בערימה

2. במרכז הערימה- להוסיף את שאר המצרכים

3. לשים עד שנוצר בצק אחיד ומכניסים אותו למקרר לשעה וחצי

4. מחלקים את הבצק לרבעים כדי שיהיה קל לרדד, ומרדדים עד לעובי של חצי ס"מ

5. חורצים עיגולים קטנים, אפשר בעזרת כוס שוט

6. כל עיגול מרדדים שוב עד שהבצק שקוף למחצה

7. במרכז העיגול מניחים כפית מילוי
מילוי מומלץ: 1 בטטה אפויה, 100 גר' גבינת ריקוטה, מלח ופלפל לפי הטעם ומעט אגוזי מלך טחונים.

8. מעל העיגול מניחים עיגול נוסף ואוטמים טוב
אפשר להשתמש ב"דבק" שעשוי מקמח ומים

9. את הצורה של השוליים יוצרים בעזרת מזלג

10. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר ומוסיפים את הרביולי
פסטה טריה מוכנה ממש מהר והם יצופו למעלה ברגע שהם מבושלים.

11. זהו, נשאר רק להוסיף רוטב
לרביולי ממולא בגבינה אני אוהבת להוסיף רוטב עגבניות פשוט:
לחמם כף שמן זית במחבת ולהוסיף 2 שיני שום, לשים לב שהשום לא נשרף, להוסיף מעט בצל ועגבניות שרי חצויות, מלח ופלפל לפי הטעם ולכסות.
לאחר מספר דקות, כשהעגבניות רכות, להוסיף עלי בזיליקום טרי ולהסיר מהאש.

בתאבון!

3 comments:

  1. אני טעמתי.. בעצם אכלתי 8 אז זה נחשב טרפתי...
    זה טעים כמו שזה נראה, ונראה כמו שזה טעים
    באמת

    ReplyDelete
  2. זה הרביולי הכי טעים שאכלתי, רק אם הייתי יכולה לאכול יותר מ-9 (כי יעלי אכלה לי את האחרון) זה היה
    הרבה יותר טוב

    אניאשמח לקבל עוד מתכונים

    ReplyDelete