Sunday, November 28, 2010

Gnocchi-ניוקי

ניסיתי פעם ראשונה וזה הצליח :)

3 תפוחי אדמה גדולים
3/4 כוס קמח
כף שמן זית
חצי כפית מלח

1. מרתיחים מים בסיר, ומכניסים את תפוחי האדמה קלופים וחתוכים לקוביות
מבשלים עד שהם מאוד רכים, מסננים את המים ונותנים לזה להתקרר.

2. מועכים לפירה בלי גושים ומוסיפים את השמן והמלח
נותנים לתערובת להתקרר במשך 10 דקות.

3.  מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שנוצר בצק רך
אם עדין דביק, להוסיף עוד קצת קמח

4. נותנים לבצק לנוח בצד חצי שעה-שעה

5. מקמחים את הידים ויוצרים אצבעות שמנמנות באורך 2 ס"מ
חשוב לקמח כל הזמן כדי שלא ידבק
(אפשר גם ליצור גליל ארוך ודק מהבצק ולחתוך ריבועים קטנים עם סכין לא משוננת)

6.מבשלים במים רותחים עד שצפים
ממש חשוב להוציא ברגע שצפים כדי שלא יתבשלו יותר מידי!

טעים עם רוטב שמנת פשוט-
לטגן בשמן זית שן שום אחת, להוסיף כמות שווה של שמנת וחלב, להוסיף מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ולהביא לרתיחה.


ingredients:
3 large potatoes
1 tbs olive oil
0.5 tsp salt
3/4 cup white flour

1.  peel the potatoes and cook in boiled water until soft

2. mash the potatoes to a smooth mixture and add the olive oil and salt. let it cool sown.

3. add the flour until you get a soft dough.

4. let it rest for 1 hour.

5. put some flour on your hands and create the gnocchi.

6. cook in boiled water, take the gnocchi out as soon as it start to float.
i suggest serving with cream sauce.



No comments:

Post a Comment